Bingo i Svenska folkets hjärtan


Det finns nog inget namn som förknippas starkare med Bingo än Leif Loket Olsson, som var den första – och största – programledaren för det så oerhört folkkära och framgångsrika Bingolotto.
Bingolotto visade första gången den 19 oktober 1991 i TV4 med, den senare så berömda, Leif “Loket” Olsson som programledare. Redan från början var succén ett faktum. Inför första  visningen tryckte man upp 75 000 lotter. Trycket på att få lotterna var så stort att måndagen efter första sändningen blev man nedringd av tittare som inte fått tag på lotter. Till nästa vecka hade man i stället tryckt upp 170 000 lotter, vilket bättre motsvarade behovet.
I oktober 1999 kände Leif Loket Olsson att han hade gjort sitt och valde att sluta som programledare och lämna vidare till andra. Då hade det gått tio år sedan han började som programledare på den lokala versionen av Bingolotto – de första två åren var det bara en lokal företeelse i Göteborg. Leif Lokets skor fylldes till slut av en annan populär Göteborgare – Lasse Kronér. Populär som han var lyckades han inte helt nå samma popularitet som under storhetsdagarna. Men det berodde nog inte på Lasse utan snarare att detta var tiden då internetbingo började få fäste i Svenska folket och drog deras uppmärksamhet från tv-rutan och till datorskärmen. Idag är internetbingo oerhört stort och fler och fler svenskar finner tjusningen med att spela bingo på nätet. Vill du lära dig hur det går till kan du gå in på www.bingospelaren.se.

Related posts:

  1. Svenska bingosajter