Den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin och hans affärskompanjon

Tycker du att det är jobbigt att hantera gruppbetalningar? Du är onekligen inte den ende. Ett restaurangbesök, biljetter till konserter, en svensexa eller weekendresa – allt där pengar och flera personer är involverade kan skapa huvudbry.

Därför har den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin och hans affärskompanjon, tillika systemutvecklaren, Fredrik Olofsson tagit fram den smarta appen Steven, som lanseras på bred front under våren 2018. Namnet Steven anspelar på uttrycket “even Steven”.

Med Steven kommer det att bli enkelt att hantera gruppbetalningar. Tack vare appen går det enkelt att se vem som betalat vad – och vem som inte gjort det. På så vis slipper du att ringa det där pinsamma samtalet och påminna kompisen om att han eller hon inte betalat för restaurangnotan från förra veckan.

Jens Saltin och Fredrik Olofssons ambition är att Steven ska lanseras först i Sverige men att appen med tiden ska flytta ut i Europa. Och allt talar egentligen för en stor internationell succé. För vem vill egentligen inte att gruppbetalningar ska ske så smidigt som möjligt?

Jens Saltin har en mångårig erfarenhet när det kommer till betallösningar. Under sju års tid innehade Saltin nyckeltjänster inom Klarna. Och när Saltin valde att lämna Klarna för en tid sedan var han chef över företaget i Storbritannien.

På CV:et har också Saltin en mastersexamen i ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Saltin har också arbetat på en hedgefond i San Fransisco samt på Goldman Sachs i London.

Med Steven har Jens Saltin och Fredrik Olofsson skapat en app som utgör det perfekta komplementet i till Swish. Och i likhet med Swish kommer Steven bli en självklarhet i varje telefon. Glöm bara inte att påminna dina vänner om att också ladda ner Steven!

No related posts.