Hur du rengör kakelgolv

Kakelgolv kan vara en mer ovanlig sort av golv, men en sak som kakelgolv kan erbjuda som andra typer av golv kämpar för att leverera, är dess tolerans för vätska. Vilket är varför – även om du får betala lite mer än vad andra alternativa golvtyper kan kosta – kakel det mest praktiska golv att välja, särskilt i rum där det finns risk för vattenspill såsom, kök, badrum och naturligtvis simbassänger.

Kakelgolv kan vara lite känsligt vid rengöring. Från tid till annan, kan fläckspill vara svårt att ta bort. Golvet kan förlora sin lyster över tiden och det värsta är sprickor från när någonting trubbigt eller tungt oavsiktligt träffar ytan.

För att rengöra ditt kakel på rätt sätt och få det att se ut som nytt igen, ta bort lös smuts, matsmulor och andra bitar av skräp som kan samlas på klinkergolv. Smuts som får sitta i våtutrymmen länge kan sedan vara väldigt svåra att få bort. Sopa eller dammsug golvet varje dag och tvätta med varmt vatten. Kör en torr trasa eller mopp över golvet för att låta det torka snabbt. Spill och fläckar som sitter väldigt hårt kan tas bort med ett desinfektionsmedel.

Dessa tekniker är lämpliga för både keramik och kakelgolv.

Det finns mycket mer att lära och läsa om golvläggning för den som är intresserad. För att lära dig mer om detta kan du gå in på www.golvläggning.com. Det finns en hel del informativa artiklar och hjälpsamma texter här.

No related posts.