Hur du väljer den bästa dammsugaren för dina trappor

Dammsugning är den bästa uppfinningen sedan skivat bröd, säger vissa. Och man kan ju föreställa sig den tid och möda som dammsugare har sparat oss. Samtidigt ska vi inte glömma den ökade säkerheten som dammsugare ger vid städning av trapporna.

När du ska välja den bästa trappdammsugaren för dig beror det naturligtvis på dina behov. Men oavsett vilka behov den ska uppfylla, bör du komma ihåg att en dammsugare även bör prioritera din säkerhet. En dålig dammsugarslang kan släppa och få dig att snubbla när du rengör trapporna, vilket definitivt kan göra trappstädningen till en fara.

Vid rengöringen ska du börja från botten, för att se till att slang och tillbehör är bakom dig och inte framför. För dammsugare med en upprätt position, rekommenderas en lång slang som når högt upp medan dammsugaren stannar några steg nedanför eller på golvet. De bästa dammsugartyperna i det här fallet är de som kan stå på sin baksida. I det här fallet har hjulen inte kontakt med trappstegen.

Munstycket kan vara ett bra tillbehör att tänka på, speciellt eftersom det är utmärkt för att avlägsna damm i hörn och på kanter. Välj en handhållen dammsugare så att du har kontroll över utrustningen även i trapporna, och se till att insuget är starkt nog för en bra rengöring.

Det finns mer att läsa för den som är intresserad av trappstädning. En riktigt bra sida – med mycket vettig och bra information – är www.trappstädning.biz.

No related posts.