kul kultur tur till Oslo

Åk på en kul kultur tur till Oslo
Oslo är en stad med stora kulturskatter samlade. Dels finns här en lång rad museer som förvaltar de kulturgärningar som tidigare generationer av norrmän skapat – men här finns också många gallerier och utställningar som presenterar de konstnärer som är verksamma idag. Några väletablerade gallerier att besöka är Galleri Arctandria, Arthe Kunsthus, S9 Galleri och Kunst Pimp your walls.

På Bygdøyhalvön hittar du både friluftsmuseum, Vikingskeppsmuseum och museet för upptäcktsresande. Och när du är de tagen kan du passa på att besöka Kon-Tiki Museet som berättar om Thor Heyerdahls jorden runt resa på en flotte. På Natjonalgalleriet hittar du Norges största konstsamling och därefter kan du bege dig till Munchmuseet och se målningar av Norges stolthet. Fler museum som är värda sitt besök är Museet för samtidskonst, Norsk Trylle museum (vilket är ett mycket litet museum som enbart handlar om trollkarlar och trolleri). Naturhistoriska museet är alltid värt ett besök.

Två kulturella sevärdheter man inte får missa när man besöker Oslo är det nybyggda Operahuset samt Henrik Ibsens hem som nu är ett museum.
För att bekvämt kunna ta dig till alla kulturella utställningar bör du hitta ett bra beläget hotell. Du kan ta hjälp av www.hotell-oslo.se, där du hittar en sökmotor med ingående sökfilter – där du kan ange dina kriterier och önskemål. Bland annat kan du ange närhet till olika sevärdheter.

Om du vill bo i ett oslo hotell nära Oslo Operahus och Natjonalgalleriet finns det 14 hotell som ligger i närheten. Om du vill bo med en viss standard kan du exempelvis ange att du vill ha minst fyra stjärnor på hotellet och att tidigare gäster ska ha gett minst 8.0 i betyg. Av tre hotell är Scandic Byporten det billigaste. Här bor du en natt i singelrum för 1 665 sek.

No related posts.