maskiner som använde ångkraft för att tillverka kaffe

Redan i slutet av 1800-talet började entreprenörer runt om i Europa experimentera med olika typer av maskiner som använde ångkraft för att tillverka kaffe. Vid världsutställningen 1906 i Milano introducerade Luigi Bezzera och Desiderio Pavoni ”cafeé espresso“. Bezzera kom snart i skymundan men Pavoni fortsatte att marknadsföra den nya drycken. Efter världsutställningen började ett flertal olika maskiner att cirkulera runtom i Italien. Dessa tidiga maskiner kunde producera upp till 1 000 koppar kaffe i timmen. Många hade dock problem med värmehållning och inte sällan brände de kaffet. Sedan dess har det rullat på. Idag är espresso och espresso-baserade drinkar mer populära än någonsin. Varje år etablerar sig en mängd nya kaffebarer.
Att ständigt dricka kaffe ute blir dock kostsamt i längden. Varför inte satsa på en egen espressomaskin? Idag finns det förstklassiga maskiner för hemmabruk. Vill du veta mer om espressomaskiner? I så fall ska du surfa in på www.espressomaskin.eu. Här kan du läsa om olika modellers specifika egenskaper. Dessutom har vi samlat en mängd tips om vad du ska tänka på när du väljer espressomaskin.
Alla espressomaskiner är inte lika bra. Pris och kvalitet kan variera en hel del från modell till modell. Som kund är det inte helt trivialt att hitta rätt. Numera kan du få hjälp. Informationssajten http://www.espressomaskin.eu är en kostnadsfri tjänst som tagits fram för att hjälpa enskilda konsumenter.

Related posts:

  1. Val av espressobryggare