Nu har burkpanten fördubblats – samla ihop till något fint

Nu har burkpanten fördubblats – samla ihop till något fint
Nu när panten på burkar har fördubblats och ger hela en krona per stycket – förändras plötsligt dina möjligheter att samla ihop pengar till olika investeringar.
Så här många burkar måste du samla för att få ihop till följande saker:
1 liter mjölk: 8 burkar
1 liter bensin: 14 burkar
1 nysläppt DVD-film: 169 burkar
1 Ford Mustang 2012: 132 000 burkar
Om det nu är en Ford Mustang 2012 det är du vill samla ihop till så är det bara att ta fram den svarta sopsäcken eller låna en kundvagn och ge dig ut på stadens gator. (En rulle svarta sopsäckar kan du köpa för ungefär 25 insamlade burkar och en kundvagn kan du långa i de flesta butiken för 5 insamlade burkar).
Nu är du utrustad att ge dig ut på gator och torg och leta i och kring soptunnor. Ett bra tips är att rulla din kundvagn längs motorvägen då många kastar ut burkar genom fönstret. Med tiden lär du dig hur du hittar dina ”smultronställen” där pantburkarna ansamlas. Likt en svampplockare kommer du att veta var de många burkarna finns. Men ett tips är att hålla dig ute på fredag och lördagskvällar – framförallt om sommaren när folk raglar runt och kastar sina tomma burkar omkring sig – då är du först på plats. Med övning kan du till och med lära dig fånga burkarna i luften.
Det kommer givetvis att ta ganska lång tid att samla ihop 132 000 burkar. Men trägen vinner.
Du kan givetvis ta ett lån, köpa mustangen och sedan köra runt och samla burkar för att återbetala lånet. Samma syssla, men du känner dig som en kung och inte en uteliggare. Gå in på bankexperten och se var du kan låna.

No related posts.