Om du haft ynnesten att vistas i Paris som ung

Om du haft ynnesten att vistas i Paris som ung, skrev den amerikanske författaren och Nobelpristagaren Ernest Hemingway, så förblir staden alltid hos dig, vart du än beger dig senare i livet, ty Paris är ”en fest för livet”. Hemingway upplevde den franska huvudstaden under 1920-talet när han i likhet med mängder av författare, konstnärer och andra flockades till de dåvarande bohemkvarteren runt Montmartre. Paris har behållit sin dragkraft är idag ett av de mest populära resmålen i världen. Vill du också uppleva Paris? På www.parisinfo.se hittar du allt du behöver veta om logi, flyg, sevärdheter, restauranger och evenemang.

Om du är ute i god tid är det tämligen billigt att flyga till Paris och det tar inte speciellt lång tid. Om du reser direkt från Stockholm till Charles de Gaulle-flygplatsen kan du räkna med att det tar ungefär tre timmar. Sedan tar det cirka en timme att ta sig in till centrala Paris. Priset varierar från mellan några hundralappar till några tusen, beroende på när du bokar, vilket flygbolag du väljer samt om du åker direkt eller via en anslutning. Idag finns det ett flertal sajter som hjälper dig att jämföra priser, exempelvis Ticket.se, MrJet.se, Travellink och Flygstolen.se. Avsätt lite tid för att leta fram de billigaste biljetterna. På så sätt kan du spara in mycket pengar som du sedan kan lägga på nöjen i Paris.

Oftast är det mycket billigare att själv boka flyg och hotell på nätet än att ta hjälp av en resebyrå. Om du planerar att resa till Paris, besök i så fall www.parisinfo.se. Här hittar du allt om flyg, hotell och sevärdheter.

Related posts:

  1. boka hotell i paris