Vad kostar en hemsida?

Vad kostar en hemsida?

Priset för att bygga eller köpa en hemsida sätts gärna upp som en kostnad för företaget. Produktionen av sidan kostar pengar, det kostar att underhålla den och det kostar att genomföra marknadsföringsåtgärder på webben. Men vad en hemsida egentligen kostar är direkt relaterad till den i sin tur ger för intäkter i form av nya kunder, och vilka funktioner som lättar det dagliga administrativa arbetet som sidan har. En bra hemsida är en investering, inte en kostnad.

Priser
Priserna på en hemsida varierar kraftigt och är nästan alltid ställd i relation till det antal undersidor som skapas. Det finns också webbyråer och webbhotell som tar betalt per antal funktioner. Priset beror också på om företaget själv vill bygga en hemsida eller vill köpa in vissa delar av arbetet. I vissa fall handlar det enbart om utrymme för att bygga en egen hemsida, ibland med hjälp av mallar. I andra fall handlar det om att specialdesigna en hemsida.

Det finns allt från helt kostnadsfria lösningar till avancerad professionell hjälp där design, innehåll och sökmotorsoptimering ingår. Till att börja med kan en kostnadsfri lösning, vara ett alternativ. Men då fler funktioner troligen kommer att behövas i framtiden och hemsidan professionaliseras är det ofta en betaltjänst som gäller.

Ett undantag är den grundläggande lösningen för att bygga hemsida som finns på www.dinwebb.nu. Det är en hemsideslösning som kan uppgraderas hos det egna företaget, såväl som hos andra tack vare den öppna källkoden som används.

Intäkter
Ett köp av en hemsida kan vara en god investering för både stora som små företag. Målet är givet. Poängen med att bygga en hemsida är att skapa en trovärdig kontaktyta mellan företag och kunder, och attrahera nya kunder till företaget. En mer påkostad sida som är användarvänlig och som har de funktioner som krävs för att skapa kontakt med besökarna är därför ofta mycket mer prisvärd än en hemsida utan detta. En riktigt lyckad hemsida kostar inte pengar. Den ger inkomster.

Minskad administration
Genom att bygga eller köpa en hemsida kan också administrativa arbetet i ett företag underlättas. Det kan handla om en webbshop med automatiska beställningsfunktioner och automatiska utskick. Det kan också handla om en tjänst där felanmälningar eller förfrågningar kan göras direkt in på sidan. Dessa funktioner kan minska den administrativa bördan och skapa en bättre logistik för företaget. Det tjänar företaget på direkt, liksom indirekt då antalet nöjda kunder ökar.

Snåla och slösa inte
En hemsida är inte bättre än vad ett företag låter den vara. Genom att satsa lite mer på hemsidan genom att göra en analys av företagets verkliga behov, målgrupp och förutsättningar att nå ut på webben kan en lite dyrare och professionellare hemsida löna sig i längden. Som tur är behöver inte en bra hemsida heller vara dyr. Inte nu längre. Tack vare DinWebb.nu webbyrå i stockholm smarta paketlösningar går det att betala efter prestation. Det är verkligen värt att prova.

No related posts.